Till startsidan! Om denna sida Skicka in din berättelse! Bli prenumerant! Stöd oss! Länkar
 
 
L   -   Laktosintollerans   -   Daniel Till användarberättelser - startsida
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | Å | Ä | Ö
 
 
Daniel
Datum inkommen: 2012-12-19
Yrke/sysselsättning: Fotograf
Symptom/besvär: Allergi, Astma, Laktosintollerans, Tandköttsproblem, Magproblem, Koncentrationsproblem, Tarmproblem
Produkter/behandling: LCHF - (Low Carbohydrates High Fat)

LCHF, Låg Kolhydrat Hög Fett, för de som inte är insatta, Kolhydrater finns förenklat framför allt i dessa saker: bröd, mjöl, socker, fruktsocker, pasta, ris, frukt osv. (Lägg till "allt" framför varje sak så du inte tror att det finns "nyttiga" varianter av dessa).

När jag var ca fem-sex år bröt min pollenallergi och astma ut på en gång vid en kraftig förkylning med hög feber. Sedan dess har varenda sommar varit förstörd. Visst hjälpte antihistaminer mot klådan i ögonen och rinnande näsa och nysningar. Men man blev ju så trött!

För tre år sen fick jag höra talas om LCHF och jag och min sambo blev vettskrämda! Skulle man sluta med de NYTTIGA Omega 6-fetterna, brödet och pastan osv. och ersätta det med mättat fett???!! Herregud! Det skulle bli en epidemi av hjärtinfarkter om folk började äta så!! Men så läste vi på i ämnet. Efter två veckor så slängde vi bort varenda påse med mjöl, pasta, ris, socker, ut med havremjölk, sojamjölk och andra konstgjorda mjölkersättningar och började äta RIKLIGT med naturligt mättat fett. Mycket smör, grädde, kokosfett, ost i maten osv.

Efter några veckor så började pollensäsongen, men min pollenallergi bröt inte ut. Första året visste jag inte vad jag skulle tro. Andra året började våga känna glädje. Tredje året så visste jag. Jag var symptomfri/frisk från min livslånga kraftiga pollenallergi. Mitt tandkött har alltid var rött, svullet och extremt känsligt. Jag har alltid borstat minst två gånger om dagen för då kunde jag åtminstone äta knäckebröd utan att känna blodsmak från det skadade tandköttet. Men efter vi började med LCHF så kan jag tom LÅTA BLI att borsta tänderna. Tandköttet blir inte svullet, rött eller inflammerat. Tänderna blir inte längre "kladdiga" av kolhydrater. De känns nyborstade nästan hela tiden. Det tog bara några dagar på LCHF så var mitt tandkött som jag alltid drömt att det skulle vara: platt, rosa och okänsligt. Dessutom har jag alltid varit "öm" i tänderna. Om jag t.ex. bet ihop hårt så värkte det i tänderna. Det försvann det med. Nu är det bara musklerna i käken som blir spända när jag biter ihop, vilket jag inte kände förr när tänderna värkte så kraftigt.

Laktosintolerans: Min sambo blev kraftigt laktosintolerant i tonåren. Han fick kraftiga magsmärtor och fick lägga sig ner på soffan någon timme om det bara hade varit mögelost eller grädde i maten.

Efter några veckor på LCHF så prövade han att ha grädde i kaffet. INGA SYMPTOM! Sen dess har han kunnat äta vilka mängder mjölkprodukter han har velat utan några som helst symptom. Slutsats: Det är inte laktosen han var allergisk mot, utan kombinationen av kolhydrater och laktos.

Min Mage: Efter två dagar på LCHF så upplevde jag ett lugn i magen som jag aldrig upplevt innan. Det var som om magen inte fanns där. Den bara gjorde sitt jobb utan att protestera. Dessutom upphörde känslan av att man kände sig svullen och tjock efter man ätit. Nu är det snarare så att magen blir orolig och svullen om den INTE får mat när den är hungrig och istället platt och nöjd när fått mat.

Koncentrationsförmåga: Jag hade mycket svårt för skolan, jag kunde aldrig koncentrera mig mer än 10 min åt gången. så fortsatte det även i vuxenlivet, och jag antog att det var bara sån jag var.. Tills jag började med LCHF. Nu kan jag koncentrera mig i timmar.. Jag kan prestera på ett helt annat sätt och hjärnan bara fungerar som jag tror det var tänkt. Det känns inte längre som om hjärnan är en hög med dålig deg, utan som ett skarpt verktyg som längtar efter att få användas. IBS: En vän till mig har (hade ;)) IBS, jag rekommenderade henne att pröva LCHF för jag hade upplevt en sån skillnad, trots att jag inte hade någon IBS-diagnos. Hon ringde efter två dagar och berättade att alla symptom var borta, TROTS att hon inte längre tryckte i sig fibrer som hennes läkare rekommenderade så varmt.. Hennes mage bara fungerade, som det var tänkt att en mage ska fungera. Ni kan ju tänka er att den läkaren fick fingret vid nästa väldigt korta besök. Bara för att förtydliga, hennes symptom hade alltså varit MYCKET kraftiga sen barnsben, för att alla läkare rekommenderade en fettsnål kost hög på kolhydrater och fibrer.

När hon åt tvärtemot läkarens rekommendationer så blev hon frisk/symptomfri. Sen finns det hur mycket som helst att läsa på nätet om LCHF, d.v.s. riktig mat. Bl.a. annat så blir de flesta diabetiker typ 2 helt symptomfria/friska när de äter LCHF. Ja, det låter för bra för att vara sant, men läs på och skaffa dig en egen uppfattning, dvs läs inte bara på livsmedelsverkets sida, utan kolla upp alla olika sidor, och skaffa dig en PÅLÄST uppfattning. Behöver jag nu också nämna att Otto Warburg 1931 fick Nobelpriset för upptäckten att Cancer lever av socker? Hmm.. Problemet är ju att det inte går att tjäna några pengar på att folk bara äter riktig fet och naturlig mat.. Skrämmande, JA!

 
Copyright © 2000-Talets Vetenskap  |  Webredaktör